Відбувся обласний презентаційний семінар «Організація освітнього процесу в початковій школі на засадах концепції «Нова українська школа» за технологією «Росток»

18 квітня 2019 року на базі Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 відбувся обласний презентаційний семінар

«Організація освітнього процесу в початковій школі на засадах концепції «Нова українська школа» за технологією «Росток», в ході якого вчителі міста та області мали можливість ознайомитися з принципами цієї новітньої технології та її практичною реалізацією.

Директор школи Н.К.Колечко познайомила присутніх із досвідом роботи навчального закладу щодо впровадження розвивально-освітніх програм, які орієнтовані на формування ключових компетентностей учнів, здібностей дитини до самонавчання, саморозвитку, самореалізації.

Учасникам семінару були представлені уроки з інтегрованого курсу «Навколишній світ» в 1 класі з теми «Краса природи рідного міста» (вчитель Лашко Тетяна Василівна) та математики в 4 класі з теми «Багатозначні числа» (вчитель Даницька Маргарита Володимирівна).

Під час презентаційного уроку з математики  вчитель початкових класів Даницька М.В. продемонструвала систему роботи щодо формування математичної та інших ключових компетентностей; розвиток мислення, здатності розпізнавати і моделювати процеси та ситуації з повсякденного життя, які можна розв’язувати із застосуванням математичних методів, а також здатності робити усвідомлений вибір.

Присутні відмітили різноманітні методи  і прийоми: математичний кросворд, гра – моделювання «Живі цифри», руханка «Парні-непарні», математична вікторина, групова робота з розв’язання задач, вправи на пам’ять, увагу, розвиток усних обчислень.

А віртуальна мандрівка учнів річками України, рідної Миколаївщини застосовування досвіду математичної діяльності для пізнання навколишнього світу допомогли розширити можливості уроку.

Учні 4 класу показали вміння висловлювати цінні судження, вразили щирими відповідями, зв’язаними з життєвим досвідом, математичним мовленням.

На круглому столі відбувся обмін досвідом педагогів, які працюють за науково – педагогічною технологією «Росток».

Учителем школи №18 Потапенко Іриною Валентинівною було проведено методичний квест «Використання ігрових технологій».

Формування соціально активної особистості вимагає використання нестандартних форм взаємодії. Однією з таких форм є гра як засіб розвитку творчого потенціалу вчителя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *