Засідання №3 творчої групи заступників директорів м. Миколаїв «Від медіаграмотності до медіакультури»

16 квітня  2019 року в Миколаївській школі №10 у формі лабораторної роботи було проведено засідання №3 творчої групи заступників директорів м. Миколаїв «Від медіаграмотності до медіакультури», на  якому було розглянуто питання «Використання медіатехнологій на уроках природничо-математичного циклу». Заступник директора НМЦ Деркач Ганна Іллівна висвітлила проблему  «STEM-навчання – пріоритетний напрямок інноваційного розвитку природничо-математичної освіти».

Керівник медіашколи «Від медіаграмотності до медіакультури», ЗДНВР  Миколаївської гімназії №2 Нікуліна Тетяна Іванівна інформувала учасників заходу про презентацію досвіду роботи медіашколи ЗДНВР за 3 роки на обласному семінарі «Розвиток медіаграмотності через наскрізне впровадження інтегрованої моделі медіаосвіти в системі шкільної та позашкільної освіти» (27.03.2019) та в рамках ІІ Міжнародного педагогічного саміту «Система медіаосвіти як фундамент розвитку і консолідації громадянського суспільства» (м. Запоріжжя, 09-10 квітня 2019 року)», «Матеріали сайту ЗДНВР «МЕДІАлабораторія ЗДНВР м. Миколаїв»).

Директор школи Чайкіна Людмила Андріївна виступила з презентацією Миколаївської школи №10.

ЗДНВР Миколаївської школи №10  Голубчик  Світланою Юріївною розкрито питання «Методологічні основи застосування технологій критичного мислення при впровадженні медіаосвіти».

Учитель  фізики, астрономії, природознавства Миколаївської школи №10 Третьяк Маргарита  Валентинівна у своєму виступі розповіла про використання проектної діяльності та STEM-освіти  на уроках фізики, астрономії, природознавства як основи розвитку критичного мислення.

Керівник методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу Мандрегель Наталія Михайлівна ознайомила присутніх з прийомами критичного мислення на уроках математики, географії, біології, хімії.

Практичним психологом школи №10  Дятковою Іриною Леонідівною висвітлено проблему «Навчання медіаграмотності як спосіб подолання етнічного несприйняття».

Цікавим за формою подачі та реалізацією ідеї наскрізного впровадження медіатехнологій у поєднанні з методиками критичного мислення в освітній процес став урок на запрошення вчителя математики Кострікової Олени Олександрівни «Розв’язання задач за допомогою рівнянь» (6 клас), на якому діти вирішували задачі, що були пов’язані з реалізацією наскрізних змістових ліній «Екологічна безпека й сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека»,  училися працювати в команді, аналізувати й систематизувати отримані знання щодо необхідності збереження навколишнього середовища, створювали власні медіапродукти.

Заступники директорів міста Миколаєва долучилися до виконання комплексної практичної роботи з фізики, хімії, біології, компетентно проведеної учнями й учителями Миколаївської школи №10.

Захід пройшов на високому науково-методичному рівні, підбиття підсумків відбулося у форматі круглого столу.

Творча група ЗДНВР м. Миколаїв висловлює щиру вдячність директору  школи №10 Чайкіній Л.А., ЗДНВР  Голубчик  С.Ю., педагогам Третьяк М.В., Мандрегель Н.М., Дятковій І.Л., Костріковій О.О. за якісно підготовлений захід.

Бажаємо педагогічному колективу здоров’я, натхнення й подальших успішних звершень.

Керівник творчої групи заступників директорів медіашколи «Від медіаграмотності до медіакультури» м. Миколаїв Нікуліна Тетяна Іванівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *