Онлайн-консультація для педагогів міста “Алгоритм дій педагога у разі виявлення факту домашнього насильства “

В рамках  Всеукраїнської акції 16 днів проти насильства сьогодні за  запитом педагогів міста консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників Н.Гоберлас проведено онлайн-консультацію «Алгоритм дій педагога у разі звернення дитини щодо домашнього насильства. Контакти допомоги». Учасники зустрічі: заступники з виховної роботи, соціальні педагоги, психологи, вихователі-методисти закладів дошкільної та загальної середньої освіти долучилися до обговорення та вирішення проблемних питань з теми. Було розібрано алгоритми дій вчителя, вихователя у різних ситуаціях, практичні кейси. Надано контакти суб’єктів взаємодії щодо запобігання та протидії домашньому насильству, інформацію про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Педагоги опрацювати алгоритми реагування на звернення дітей, які постраждали від насилля, та навчитися правильно діяти в таких ситуаціях. отримали рекомендації щодо співпраці з установами, які опікуються захистом прав дітей, інформаційні матерали для використання у роботі.

Запобігання та протидія домашньому насильству визначено одним із ключових напрямів виховної роботи у закладах освіти в 2023/2024 навчальному році.  І це негативне явище дійсно потребує підвищеної уваги освітян, адже через наслідки війни  проблема непорозумінь та негараздів в українських сім’ях значно загострилась. Тож на педагогів покладається виконання особливої місії – налагодження комфортної взаємодії з учасниками освітнього процессу, перетворення закладу освіти на острівець стабільності та емоційної безпеки, забезпечення відповідного реагування та вжиття заходів щодо запобігання та протидії домашнього насильства.

Консультант ЦПРПП
Н.Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *