Вебінар для педагогічних працівників міста на тему: «Соціально-педагогічний супровід дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Сімейні форми влаштування дітей та надання соціальних послуг в умовах воєнного часу»

Вебінар для педагогічних працівників міста на тему: «Соціально-педагогічний супровід дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Сімейні форми влаштування дітей та надання соціальних послуг в умовах воєнного часу». 

В умовах воєнного стану, коли збільшилася кількість сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, загострилися проблеми домашнього насильства у родинах,  актуальним завданням для педагогічної спільноти залишається забезпечення захисту прав дітей, здійснення соціально-педагогічного супроводу дітей та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Для надання просвітницько-консультативної допомоги з даного напрямку роботи 16.11.2023 консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників проведено онлайн-зустріч з педагогами закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

 Розглянули напрями діяльності соціального педагога, класного керівника, вихователя; виклики  в роботі з дітьми даної категорії та шляхи їх вирішення. Опрацювали алгоритм та критерії ефективності здійснення соціально-педагогічного супроводу дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. 

Учасники заходу більш детально  ознайомилися з сімейними формами влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування, та соціальними послугами, які надаються дітям для подолання складних обставин: патронат та наставництво. Отримали рекомендації та корисні просвітницькі матеріали для використання у роботі з педагогічним коллективом та батьківською громадськістю. 

Також до зустрічі приєднався фахівець з соціальної роботи міського центру соціальних служб Юрій Корня, який надав інформацію про те, хто і як може стати патронатним вихователем та наставником; куди звертатись бажаючим надати такі соціальні  послуги дітям; та  поділився планами щодо співпраці з закладами освіти міста  в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». 

Консультант Центру
Н.Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *