Про проведення ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 571, листа Міністерства освіти і науки України від 20 жовтня 2023 року № 1/16286-23 у 2023–2024 навчальному році проводитиметься ХIV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для учнів 5–11 класів закладів загальної середньої освіти в чотири етапи (з жовтня 2023 року до березня 2024 року) (далі – Конкурс).

Конкурс організовується згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», пунктом 1
статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту».

Урочистості з нагоди початку ХIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбудуться 31 жовтня 2023 року в м. Ірпені Київської області. Приєднання через Zoom за покликанням:

Детальніше

Радимо в цей день провести в закладах освіти І етап Конкурсу відповідно до чинних нормативно-правових актів.

Завдання для першого етапу Конкурсу складають заклади освіти, в яких він проходитиме, для другого та третього етапів – заклади післядипломної педагогічної освіти. Звертаємо увагу, що розробники зобов’язані підготувати завдання для кожної категорії учасників за віком і забезпечити їх конфіденційність до моменту оприлюднення.  

Творчі роботи можуть бути на теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню нації, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Тарас Шевченко.

Про проведення ІІ та ІІІ етапів Конкурсу буде повідомлено додатково.  За інформацією звертатися до Діни Діордіци, методиста кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, електронна скринька: [email protected], телефон / вайбер: (066) 900 97 04.

Директор МОІППО
Василь ШУЛЯР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *