Попри повномасштабну війну триває реформа хар­чу­ван­ня в українських закладах освіти

Днями завершилася верифікація документації (технологічних карток) на страви та вироби, що готуватимуть дітям у дошкільних навчальних закладах. (https://bit.ly/3Yp4hQi)
Робота відбувалася на запит МОЗ за технічної підтримки World Health Organization Ukraine. Над розробленням технологічних карток працювала робоча група, до якої увійшли працівники закладів дошкільної освіти, управлінці освіти з різних регіонів країни, ВГО “Асоціація працівників дошкільної освіти” та представники вищих навчальних закладів.
👉 Верифікований пакет містить понад 400 карток з рецептами страв, які можна використовувати під час складання оновленого дитячого меню, наприклад, у садочках.
Раніше меню складали на два тижні для зимово-весняного і літньо-осіннього періодів року. Реформа започаткувала, що воно має бути сезонним із розрахунку на 4 тижні. Такі зміни дозволять урізноманітнити раціон дітей та спонукати упорядників меню використовувати продукти, притаманні для конкретної пори року.
Страви та вироби з верифікованого переліку можна вносити до будь-якого сезонного меню. В ньому наведені необхідні розрахунки (вага брутто/нетто, енергетична цінність тощо), зазначені процеси приготування та температурні режими. Крім того, документи переведено в більш зручний для роботи формат, який дозволяє автоматизувати розрахунки для потрібної кількості порцій тієї чи іншої страви.
ℹ Всі зазначені оновлення відбуваються в межах реформи сис­те­ми хар­чу­ван­ня в закладах освіти, ініційованої пер­шою ле­ді Ук­ра­їн Олена Зеленська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *