Вебінар «Удосконалення роботи з провадження перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство на рівні територіальних громад»

Анонс вебінару «Удосконалення роботи з провадження перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство на рівні територіальних громад»
13 червня, з 14.00 до 15.30_, відбудеться вебінар для громад-членів ВАОТГ на тему «Удосконалення роботи з провадження перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство на рівні територіальних громад».
Мета вебінару:

  • підвищення розуміння учасниць/-ків щодо того, як консолідувати зусилля для посилення ефективності діяльності, розвитку партнерської взаємодії у системі
  • перенаправлення у напрямку запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство;
  • розширення можливостей надання послуг постраждалим від гендерно зумовленого насильства.

На сьогодні відпрацювання алгоритму дій відповідно до Постанови КМУ від 22.08.2018 N 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/658-2018-%D0%BF#Text [1]) з огляду на ситуацію в Україні залишається викликом для багатьох громад. Водночас в країні вже є напрацювання, які дозволяють посилити спроможність громад у виконанні цієї задачі. Вебінар запропонує основні підходи у цьому напрямку роботи, а також стане нагодою сформулювати основні запити громад на подальшу розбудову потенціалу у запобіганні та реагуванні на гендерно зумовлене насильство.

Запрошена спікерка вебінару – Юлія Трунова, координаторка проєкту “Міста та громади, вільні від домашнього насильства” Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Порядок денний включає:
1. Актуальність проблеми гендерно зумовленого насильства. _Світлана Спажева, голова платформи «З питань гендерної рівності» ВАОТГ, голова Покровської селищної ради / Юлія Савельєва, гендерна експертка платформи_ (10 хв)

2. Презентація проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”, який реалізує Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA). Юлія Трунова (1 год)

3. Презентація досвіду територіальних громад у профілактики насильства. _Дзвиняцька ТГ, Івано-Франківська область (15 хв)

Вебінар проводиться за участі платформи ВА ОТГ «З питань гендерної рівності», а також компоненту «Освіта на місцевому рівні» проєкту «Підтримка децентралізації в Україні – ІІ» за підтримки SALAR International.

Посилання на реєстрацію

УВАГА! В кінці вебінару Вам буде надано посилання, скопіюйте, збережіть його та використовуйте для участі у вебінарі!

Всеукраїнська Асоціація ОТГ 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, офіс 500 тел.+380689141735,
е-mail: [email protected]
Website: www.hromady.org [2] Facebook: https://www.facebook.com/LSGA.ATC/
Telegram: https://t.me/aotgnews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *