Вебінар-практикум «Що треба знати вчителю про комунікацію, навчання та розвиток дитини під час війни. Безпечний простір: формування стійкості у дітей шкільного віку»

18.05.2023 Центром професійного розвитку педагогічних працівників для заступників директора з виховної роботи, соціальних педагогів, класних керівників, вчителів закладів загальної середньої освіти міста проведено вебінар-практикум «Що треба знати вчителю про комунікацію, навчання та розвиток дитини під час війни. Безпечний простір: формування стійкості у дітей шкільного віку».

Під час зустрічі консультантом Центру Н. Гоберлас надано рекомендації щодо встановлення вчителями контакту з дитиною, батьками; адаптації до навчання учнів, які пережили травматичні події; ознайомлено вчителів з рівнями та принципами надання психолого-педагогічної допомоги дітям у кризовій ситуації. Акцентовано увагу на факторах, які треба враховувати у роботі, щоб комунікація, навчання, розвиток дитини відбувалися в умовах воєнного часу ефективніше. Це турбота педагога про свій психоемоційний стан; звичні справи, що дають відчуття опори; готовність вчителя до зміни формату уроку; щирість та довіра у спілкуванні; налагодження взаємодії між педагогами й батьками; професійне коло підтримки тощо.

Заступник директора з виховної роботи, практичний психолог ЗОШ №26 Н. Остафій-Туз поділилася досвідом роботи щодо створення безпечного освітнього простору; опрацювала з учасниками заходу техніки та методики щодо стабілізації психоемоційного стану, подолання панічних атак; надала практичні поради щодо організації роботи в закладах освіти з дітьми під час перебування в укриттях. 

Учасникам заходу надано корисні матеріали та посилання для використання при підготовці педагогічних колективів до роботи в умовах сьогодення.

Консультант Центру
Наталя Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *