Онлайн-вебінар з елементами тренінгу «Мобінг у робочому колективі. Види та способи реагування».

13.04.2023 відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників в рамках співпраці з Миколаївським міським центром соціальних служб для заступників директорів з виховної роботи та вчителів закладів загальної середньої освіти міста проведено вебінар з елементами тренінгу на тему: «Мобінг у робочому колективі. Види та способи реагування».

 На вебінарі педагоги познайомилися з поняттям мобінгу, його видами; дізналися про причини появи, ознаки та форми мобінгу в робочому колективі; відповідальність за його вчинення; отримали практичні рекомендації щодо реагування на це явище. «Сьогодні кожен з нас переживає стресовий стан, що спричиняє зниження контролю над своїми емоціями, тож ми можемо, не усвідомлюючи того, негативно реагувати на досить звичайні дії людини, виплескуючи на неї своє роздратування. Дуже важливо відстежувати такі свої стани та не допускати деструктивної поведінки», – зазначив Ю. Корня, фахівець з соціальної роботи Центру.

Загалом зустріч пройшла у спілкуванні та розповідях з власного досвіду. Педагогічні працівники отримали корисну інформацію та матеріали для використання у роботі.

В Україні нещодавно прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» (від 16.11.2022 №2759-IX) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2759-20#Text.

Більше інформації щодо цього поняття, його різновиди, причини та відповідальність шукайте за посиланням https://bit.ly/3WW1lbL.

Консультант Центру Наталя Гоберлас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *