Пропозиція онлайн занять від музею Polin, Варшава

Доброго дня! Мене звати Оксана Чала, я співробітниця Відділу Освіти Музею історії польських євреїв POLIN (Варшава, Польща). Звертаюся до Вас у справі будування міжнародної співпраці між польською культурно-історичною інституцією Музеєм POLIN та українськими школами.

Музей POLIN – є першою в Польщі державно-приватною установою, створеною спільно урядом, столичним самоуправлінням та неурядовою організацією «Асоціація Єврейського історичого інституту в Польщі».

POLIN є сучасною культурною інституцією, історичним музеєм, який демонструє 1000 років життя й діяльності польських євреїв. Це також місце зустрічі та діалогу всіх, хто хоче краще пізнати минуле, і осягнути суть сучасної єврейської культури; хто хоче поглибити знання чи, від відпочаткових підстав, познайомитися з польсько-єврейською історією; хто хоче протистояти стереотипам , сучасним загрозам ксенофобії й крайнім націоналістичним упередженням. Музей POLIN слугує полем впроваджень ідей відкритості і толерантності, сприяє взаєморозумінню та повазі між поляками та євреями.

Власне, звідси може виникнути питання: до чого тут українці? Відповідь лежить на поверхні. Громадяни сучасної України є носіями синергетичних суспільних структур, де вплив Речі Посполитої й євреїв, зокрема, наклав яскравий відбиток на культуру й історію України, сприяв позитивному розвитку проєвропейської орієнтації держави.

Місія Музею полягає на збереженні пам’яті й формуванні майбутнього, і реалізується через розширену освітню програму, що містить неймовірно велику кількість відкритих й камеральних освітніх форм проектів, курсів та ін.

Діамантом Музею POLIN є постійна виставка «1000 років історії польських євреїв», яка оснащена сучасними гаджетами й 3D мультимедіа. Протягом багатьох років, експертські комісії різних материків, визнають Музей POLIN й виставку, – одними з кращих у Європі та світі.

Рада повідомити, що ми розпочинаємо безкоштовний освітній курс лекцій онлайн для школярів загальноосвітніх закладів.

Ми пропонуємо українським вчителям та їх учням, стати учасниками міжнародної співпраці онлайн, в рамах якої відбудеться ознайомлення з виникненням та змістом експозиції виставки Музею POLIN, обговорення історичних процесів і явищ в контексті тисячолітньої історії євреїв Польщі (в т.ч. на українських землях), а також відтворення української пам’яті україно-єврейських відносин протягом існування держави Україна.

  • Вікова категорія учнів: 5-11 класи
  • Простір проведення лекцій: платформа ZOOM
  • Мова викладачів та матеріалів: українська
  • Дні зустрічей: за домовленістю
  • Час тривання лекції: від 30 хвилин до години

В разі зацікавлення пропозицією співпраці, прошу про надсилання на цю адресу повідомлень й запитань від освітян, які хочуть до нас долучитися. В зворотньому мейлі ми надамо розгорнуті відповіді, пояснення, і лінки доступу до ZOOM.

З найкращими побажаннями, Оксана Чала

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *