Методичний онлайн-семінар «Діяльність закладу освіти щодо захисту прав дітей, забезпечення соціально-педагогічного супроводу дітей вразливих категорій, запобігання домашнього насильства, булінгу в умовах сьогодення. Виклики. Шляхи вирішення»

Методичний онлайн-семінар «Діяльність закладу освіти щодо захисту прав дітей, забезпечення соціально-педагогічного супроводу дітей вразливих категорій, запобігання домашнього насильства, булінгу в умовах сьогодення. Виклики. Шляхи вирішення».

30.03.2023 відповідно до плану роботи консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників Гоберлас Н. проведено методичний онлайн-семінар для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти міста на тему: «Діяльність закладу освіти щодо захисту прав дітей, забезпечення соціально-педагогічного супроводу дітей вразливих категорій, запобігання домашнього насильства, булінгу в умовах сьогодення. Виклики. Шляхи вирішення».

Під час заходу педагоги систематизували знання щодо захисту прав дітей, проблеми насильства в освітньому середовищі; розібрали алгоритми дій вихователя у разі виявлення фактів домашнього насильства, булінгу, настання нещасного випадку. Вихователі-методисти отримали практичні рекомендації з прийняття управлінських рішень щодо створення безпечного освітнього середовища, де панує довіра, повага, повсякденна психолого-педагогічна допомога  та емоційна підтримка всіх учасників освітнього процесу; співпраці з батьківською громадськістю; налагодження взаємодії з установами та службами, які опікуються проблемами захисту прав дітей. Закріпили знання з охорони праці та безпеки життєдіяльності у закладі освіти.

У ході роботи семінару розкрито роль вихователів у забезпеченні соціально-педагогічного супроводу дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей з числа внутрішньо-переміщених осіб. Педагоги познайомилися з практиками та інструментами щодо встановлення контакту з дитиною, правилами спілкування, особливостями надання соціально-педагогічної допомоги дітям і батькам в умовах воєнного часу. Отримали корисні матеріали та посилання для використання у роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *