Cемінар «Шляхи подолання насильства в закладах освіти: інструменти та практики в умовах воєнного часу».

23.03.2023 відбувся семінар-практикум для заступників директора з виховної роботи закладів загальної середньої освіти міста на тему: «Шляхи подолання насильства в закладах освіти: інструменти та практики в умовах воєнного часу».

 Під час заходу педагоги систематизували знання про проблему насильства, булінгу в освітньому середовищі, його причини, прояви, наслідки; розібрали алгоритми дій педагога у разі виявлення факту булінгу, кібербулінгу, технології ведення випадку від виявлення і реєстрації до надання допомоги, отримали практичні рекомендації з прийняття управлінських рішень щодо впровадження загальношкільного підходу до попередження насильства, педагогіки партнерства між усіма учасниками освітнього процесу, створення безпечного середовища, що є важливими цінностями Нової української школи.

Цікаво презентували інструменти та практики з досвіду роботи з учнями та батьками заступник директора з виховної роботи ліцею ім. Олега Ольжича Ганна Строїнова зі своєю командою соціально-психологічної служби закладу, заступник директора з виховної роботи ЗОШ №26 Наталя Остафій-Туз, та практичний психолог гімназії №25 Наталя Омельченко.  

Консультант Центру Гоберлас Наталя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *