Відбувся семінар для вчителів зарубіжної літератури «Інноваційні технології як засіб проведення сучасного уроку літератури»

07.03.2023 за планом роботи ЦПРПП відбувся семінар для вчителів зарубіжної літератури «Інноваційні технології як засіб проведення сучасного уроку літератури», метою якого була актуалізація навичок та набуття нових практик викладання в умовах дистанційного навчання. Під час заходу досвідчені вчителі міста продемонстрували свою педагогічну майстерність та власний професійний почерк.

Матвєєва О.В., учителька гімназії №6, поділилась досвідом використання віртуальних інтерактивних дощок, застосування діяльнісного підходу до навчання з метою розвитку ключових компетентностей і наскрізних умінь здобувачів освіти, що дає змогу зробити навчання більш цікавим, істотно підвищити мотивацію учнів, активізувати їх пізнавальну діяльність. 

Чайковська Н.М., психолог ліцею №22, викладачка інтегрованого курсу літератури, звернула увагу присутніх на важливість урахування в роботі з учнями їх психологічних особливостей, на конкретних прикладах показала прийоми та методи, які вона використовує у своїй роботі.

Князян М.А., учителька гімназії №6, презентувала досвід використання інноваційних технологій при проведенні сучасного уроку зарубіжної літератури в 5 класі НУШ у дистанційному форматі. Педагог показала, як їй вдається налагодити взаємодію учасників освітнього процесу, спільно розв’язувати навчальні завдання, створити комфортні умови навчання, при яких кожен учень відчуває свою успішність, що робить процес навчання досконалішим.

Моторна З.В., директорка гімназії №47, учителька зарубіжної літератури, звернула увагу на особливості формувального оцінювання, його інструменти та можливості задля покращення якості викладання предмета та підвищення ефективності освітнього процесу.

Захід пройшов у дружній невимушеній атмосфері, присутнім  було надано відповіді на запитання, які виникли в процесі роботи, визначено коло проблем, які буде розглянуто на наступних зустрічах, надано рекомендації щодо використання інтерактивних технологій під час дистанційного навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *