Відбувся семінар для вчителів  історії

09.02.23   відбувся семінар для вчителів  історії « Практичні  роботи  на уроках історії в 9- 10-х  класах як дієвий засіб формування ключових та предметних компетентностей  учнів . Розробка рекомендацій з організації та проведення практичних робіт в оновлених програмах з історії», під час якого вчителі  обговорили можливості дистанційного навчання при  підготовці  та проведенні  практичних робіт з історії в 9- 10-х  класах .

Вчитель історії  Шутяк А.О. (МЛ 19, консультант ЦПРПП,  поділилась досвідом використання ресурсів інтерактивної дошки  Jamboard на прикладі практичної роботи з всесвітньої історії  в 10 класі з теми «Тоталітарні режими: державний контроль над публічним життям і суспільною свідомістю». В ході презентації учасники заходу мали можливість безпосередньо виконати завдання, які вчитель підготував до практичної роботи. Після цього відбувся обмін досвідом вчителів, які працюють з цим ресурсом.

Консультант ЦПРПП Смекаліна О.В.(вчитель історії  МЗОШ № 54)  представила свій досвід проведення практичних робіт з історії  за допомогою використання одного з педагогічних прийомів критичного мислення – ментальних карт (MindMaps , карт знань) на прикладі практичного заняття з історії України  (9 клас) з теми « Історичний портрет мецената, діяча української науки чи мистецтва другої половини ХІХ – початку ХХ ст. В.Ф.Симиренко». Використання  ментальних карт  допомагає структурувати та запам’ятовувати інформацію. Захід пройшов у творчій атмосфері, на досить високому організаційному та методичному рівні, представлений досвід сприяв підвищенню професійної майстерності вчителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *