Завершилася робота над експериментом всеукраїнського рівня з реалізації Програми «Нова українська школа у поступі до цінностей»

У січні 2023 року завершилася робота над експериментом всеукраїнського рівня з реалізації Програми «Нова українська школа у поступі до цінностей», який тривав з 2018 року. Ця робота відображена в наказі Міністерства науки і освіти України від 17.01.2023 №44.

У цьому експерименті брали участь 5 закладів освіти Миколаївщини, серед них два заклади освіти міста Миколаїв. Це Миколаївські гімназії №6 та №31.

Також, у рамках цього експерименту, з вересня 2019 року була розпочата реалізація міського освітньо-просвітницького проєкту «Десять цінностей сьогодення». Який сприяв формуванню духовно-моральних, загальнолюдських цінностей, вдосконаленню навичок правової культури та поведінки учнів у різних сферах життя, стимулював ініціативність та життєву активність учнівської молоді.

За час реалізації проєкту його учасники провели моніторингові дослідження щодо прояву життєвих, духовно-моральних цінностей серед учнів. Результати показали: низький та високий рівні прояву тих чи інших цінностей. З метою підвищення їх значимості, важливості та формування цих та інших цінностей у здобувачів освіти, закладами освіти було сплановано відповідну роботу: розроблені тематичні міні-проєкти, організовано й проведено чимало корисних, цікавих справ, заходів, акцій тощо.

У відео та фото матеріалах учасники проєкту представляли свою діяльність. Висвітлювали події, присвячені загальнолюдським та духовно-моральним цінностям. Підсумком проєкту стала творча збірка «Цінності нашого життя». Укладена з висловів, цитат відомих особистостей та учнів і педагогів наших закладів освіти міста. (незабаром вона буде представлена на нашому сайті).

Програма «НУШ у поступі до цінностей» протягом цього часу  вивчається, опрацьовується та поступово впроваджується у виховну діяльність закладів освіти міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *