Онлайн-конференція «Інформаційна безпека: 7 базових правил»

У сучасному суспільстві нас звідусюди оточує величезний потік інформації: соцмережі, інформаційні сайти, радіо, телебачення та численні мессенджери. Одночасно з невпинним зростанням її кількості постійно збільшується число фейків та маніпуляцій.  Неправдиву інформацію поширюють для того, аби сформувати у нас хибну картину світу.

Вам набридло щодня натрапляти на фейки у стрічках соцмереж? Ви втомилися від того, що не можете відрізнити правду від брехні та хочете нарешті дізнатися, за якими ознаками можна легко розпізнати і викрити фейк?

Онлайн-конференція «Інформаційна безпека: 7 базових правил», яка відбулася для бібліотекарів ЗЗСО міста 30 листопада 2022 року, дає відповіді на багато таких запитань. Формування інформаційної гігієни — це тривалий процес, тому починати його потрібно саме з цих 7 кроків.  

Для того, щоб цей процес був більш ефективним, консультантом ЦПРПП Пономаренко С.Є., була запропонована «Зарядка з медіаграмотності», розроблена в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». Основні правила цієї зарядки  допомагають збалансувати наше інформаційне самопочуття та показують ЯК споживати, а не ЩО.

Учасники конференції також ознайомилися з інформаційними сайтами та платформами, які допоможуть їм вдосконалити свої знання з даної теми.

[envira-gallery id="13627"]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *