Cемінар “Формування екологічної культури школярів: міські агломерації та їх вплив на навколишнє середовище”

13 березня 2019 року для шкільних бібліотекарів міста відбувся семінар «Формування екологічної культури школярів: міські агломерації та їх вплив на навколишнє середовище».
Кожна людина є самобутньою, неповторною особистістю. Однак усіх нас об’єднує спільний дім – Земля. Людство є частиною природи, тому його доля визначається станом природного середовища.
Проблеми дбайливого ставлення до природи, охорони навколишнього середовища та роль шкільних бібліотек у формуванні екологічної культури було висвітлено у доповіді методиста науково-методичного центру Пономаренко С.Є. Надано було методичні рекомендації щодо створення у шкільних бібліотеках екомайстерень «Екологічний дизайн», фіто-кафе «Дарунки матінки природи» та гуртків «Веселі ідеї», «Дитячі екосправи», «Пластикові пляшки: матеріал для творчості» та ін.
На базі бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих створено міський центр екологічної інформації і культури. Чернова І.Б., яка є керівником цього центру, ознайомила присутніх з його роботою, надала інформацію про щорічні миколаївські екологічні читання та презентувала збірку «Міські агломерації та їх вплив на навколишнє середовище». Кожна шкільна бібліотека отримала в подарунок примірник цієї збірки.
Бібліотекар ММК імені В. Чайки Очеретянна О.М. презентувала присутнім проект «Зробимо Україну чистою разом», в якому взяли участь учні колегіуму та зайняли одне із призових місць.
При підведенні підсумків семінару присутні висловили свої думки стосовно екологічної ситуації у нашому місті, обговорили нові форми роботи з екологічної просвіти читачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *