Науковий фестиваль STREAM-57

Вперше у Миколаєві у звичайній загальноосвітній школі відбувся науковий фестиваль STREAM-57. Здобутки – вражаючі. Парові турбіни, пульсуючі вулкани, різаки для пінопласту, гідравлічні крани, токарні верстати, випалювачі по дереву, – загалом понад 250 винаходів, власних поробок та дослідів подарувало школі свято науки. Вони кардинально зміцнили позиції ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка, як кращої у місті з національно-патріотичного виховання, – стали першою ластівкою для її сприйняття в абсолютно новому форматі: школи, де навчаються юні нащадки Ньютона. Захід підтримав Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова.
У фестивалі науки взяли участь учні всіх класів. Фестиваль пройшов у три етапи. Зокрема, етап «Наука на сцені», коли досліди з хімії, біології, фізики старшокласники проводили в актовому залі школи»; «Лабораторія чудес» – демонстрація майстер-класів учнів початкової школи у вестибюлі 3 поверху; заключний акорд фестивалю – наукове «Лего-містечко» учнів 5-11.
Це був захоплюючий, натхненний процес, який об`єднав усю школу. Людську творчість, креативність не зможе замінити жоден робот. Робот може стати засобом реалізації нових технологій, але їх має придумати людина…», – зазначив А.А.Малахов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *