Практичне заняття з психологами міста, за темою «Психологічна підготовка учнів до ЗНО»

1 березня 2019 р. психолог Миколаївської гімназії №41 Моргун Марія Сергіївна на базі НМЦ провела практичне заняття з психологами міста, за темою «Психологічна підготовка учнів до ЗНО».
Марія Сергіївна дуже цікаво та докладно розповіла про свою власну систему роботи з випускниками гімназії з підготовки до ЗНО, яка складається з наступних етапів:
1. Групові бесіди з учнями і їх батьками щодо мети психологічних занять із підготовки до ЗНО та їх змісту.
2. І заняття з учнями. Пошук ресурсів випускників у минулому. Створення ілюстрованої книжечки «Історія мого успіху».
3. ІІ заняття. Діагностика самооцінки та емоційного стану учнів. Складання Карти почуттів. (Робота у «Щоденниках випускника»). Релаксаційні вправи.
4. ІІІ заняття. Інформаційне повідомлення «Механізм переживання стресу» (комп’ютерна презентація 1). Кінезіологічні вправи.
5. ІV заняття. Практичні поради «Напередодні іспиту» (Комп’ютерна презентація 2 + робота в «Щоденниках випускника» + тестування).
Свій виступ вона супроводжувала презентацією та практичними вправами. Як бонус, найактивнішим та найзацікавленішим учасникам, були техніки роботи з манкою, з МАК та правопівкульне малювання.
Під час роботи панував дуже позитивний настрій, учасники працювали завзято, активно, креативно.
Висловлюємо Марії Сергіївні велику подяку за чудовий, дуже корисний захід, за ретельну підготовку та за щедро надані матеріали для роботи!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *