В Україні запустили унікальну програму для психологічної підтримки у міні-групах «Час поговорити»

prostir.ua

В Україні розпочинають набір лідерів груп для участі в унікальній програмі психологічної підтримки «Час поговорити». Мета програми — додаткове джерело сили для українців та створення безпечної спільноти взаємної психологічної та соціальної взаємодії. Заявки на безкоштовне навчання можуть подати освітяни, батьки та волонтериforms.gle/g1FiV7soz2fpYmeVA 

За даними ООН, станом на 20 квітня, через повномасштабне вторгнення росії 12,1 млн людей змушені були змінити місце свого проживання. З них 7.1 млн людей стали внутрішньо переміщеними особами, а кількість українських біженців перевищила 5 млн. Тобто кожний третій був вимушений змінити своє місце проживання.  

Крім втрат для життя, здоров’я та майна українців, це також призвело до психологічних складнощів та розірвання соціальних зв’язків. Українці відчувають психологічний тиск щодо невизначеності, хвилюються за життя близьких та країну, відчувають зміни у більшості сфер життя та часто просто не знають, як діяти або де знайти інформацію. 

У відповідь на ситуацію в Україні 6 українок створили навчальний проєкт «Час поговорити». Основна ціль якого — взаємна психологічна підтримка та допомога під час воєнних дій для трьох груп українців: освітян, батьків та волонтерів. Згодом навчання буде відкрито і для інших категорій.

Кожна міні-група складатиметься з 6-8 людей на чолі з лідером. Навчання лідерів груп проходитиме в онлайн-форматі, а міні-групи за вибором учасників можуть проводитися як онлайн, так і офлайн. Варто зазначити, що «Час поговорити» — це не зустріч із психологом, це допомога в форматі «рівний-рівному». 

Навчання та участь у проєкті — безкоштовні, проведення груп — безоплатне. Наразі відбувається набір заявок на участь лідерів груп (forms.gle/g1FiV7soz2fpYmeVA), а згодом розпочнеться набір учасників груп.

Проєкт створила команда  #stop_sexтинг, що з 2019 року працює у сфері освіти, безпеки та освітньо-інформаційних кампаній щодо захисту дітей в інтернеті. Разом у команди 42 роки досвіду у сфері психології, освіти та розробки освітніх програм для дорослих і дітей, медіації, комунікацій, реформ в уряді, інформаційних кампаній, роботи благодійних фондів та громадських організацій. Учасниці проєкту постійно співпрацюють з провідними у світі міжнародними організаціями; урядовими, бізнес, медіа та громадськими організаціями в Україні, а також навчаємося по всьому світу. 

«За декілька тижнів від того ранку, який є нашим спільним вже назавжди, ми з командою #stop_sexтинг відчули, що маємо сили та бажання зробити для українців ще більше. Дати більше сили, створити нові або посилити розірвані соціальні контакти людей, створити міні-спільноти для рішень новітніх соціальних та психологічних проблем. І насправді ми вже мали рішення — адаптовану для українців та апробовану в Україні (з жовтня 2021 по лютий 2022) унікальну технологію, на створення якої мене надихнули американські програми та програми закритих елітних бізнес-клубів по всьому світу. Ми запрошуємо усіх охочих освітян, батьків та волонтерів долучитися до програми.», – зазначає Анастасія Дьякова — засновниця освітнього проєкту #stop_sexтинг та програми психологічної підтримки «Час поговорити». 

Контактна інформація: 

E-mail: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/chaspogovoryty   

Instagram: https://www.instagram.com/chaspogovoryty   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *