У МОН розповіли, чи зможуть учні скласти спрощене ЗНО за кордоном

vseosvita.ua

Глава МОН Сергій Шкарлет заявив, що Національний мультипредметний тест (спрощене ЗНО) можна буде скласти  в Україні, або за кордоном, інформує “Інтерфакс-Україна”.

ЗНО буде, але його формат змінено. Основною відмінністю є: якщо раніше учні складали 3 або 4 іспити, сьогодні буде 1 іспит – національний мультипредметний тест, який триватиме 90 хвилин – не в режимі онлайн, а в навчальних закладах, і міститиме 3 важливі дисципліни: українська мова, математика та історія України (по 20 завдань з кожної дисципліни). Також буде можливість перерватися під час повітряної тривоги і потім продовжити складати тест, – зазначив міністр.

Шкарлет наголосив, що фізична присутність для складання тесту є обов’язковою.

Абітурієнти, які закінчили 11 клас і бажають вступати до вищих навчальних закладів України, матимуть таку можливість. На території країн ЄС вони зможуть скласти національний мультипредметний тест або в столицях європейських держав, або на базі університетів цих країн, – підкреслив глава МОН.

Через повномасштабну війну Росії проти України, цього року українські школярі будуть здавати спрощений варіант ЗНО. Він отримав назву Національний мультипредметний тест (НМТ). Проводитимуть його у форматі комп’ютерного тестування. Тест буде охоплювати три блоки: українську мову, математику та історію України. Організатори вирішили розказати якими саме будуть завдання історичного тесту.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *