Telegram-канал з аудіоказками для дітей і книжки у вільному доступі. Зберігайте ресурси

Небайдужі українці оперативно організувалися в Telegram-каналі «Павлуша і Ява» та начитують аудіоказки, а книжки кількох видавництв з’явилися у вільному доступі.

  • В Telegram-каналі «Павлуша і Ява» є казки, як-от «Лисиця та їжак», «Собача грамота», «Як зайчик сон шукав» та інші. Їх оновлюють щодня. Найбільша перевага в тому, що казки можна завантажити, коли є інтернет, а вмикати тоді, коли його немає, навіть у сховищах. В групі вже 17000 підписників.

«Якщо хоч одна дитина під час артобстрілу зможе замість звуків війни слухати в навушниках українську казку, це вже добре», — пишуть організатори.

Більшість читців — актори та студенти КНУТКіТ імені Карпенка-Карого.

  • Простір української дитячої книги «БараБука» та видавництво «Ранок»виклали у вільний доступ книжки для віку 3+ та 6+. Усе можна завантажити безплатно в pdf-форматі та читати дітям.

«Ви – маяки для своїх дітей. Відчувайте, знайте, домовтеся з собою, що ви є для них джерелом світла підтримки, балансуХороша книжка й читання вголос добрих історій допоможе зараз супроводжувати втомлених – малих і великих. Читайте повільно, розмірено, якщо того потребують зовнішні тривожні звуки – заколисуючи чи підбадьорюючи.

Заохочуйте колективні читання в групах, де ви збираєтеся для безпеки, залучайте голоси дорослих різного віку та старших дітей», – радять у спільноті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *