Відволіктися та зануритися у безпечний книжковий світ

В умовах війни видавці й мовники виклали у вільний доступ електронні та аудіокнижки, підтримуючи таким чином українського читача. Пропонуємо перелік ресурсів, де можна знайти та завантажити різножанрову літературу для дорослих і для дітей.

Захопливі романи розповідають життєві історії і надихають, оповідання втішають та спонукають до роздумів, дивовижне фентезі занурює у загадковий світ, чарівні казки дарують спокій і затишок, а поезія торкається найпотаємніших схованок душі. Іноді книжка просто допомагає відволіктися від щоденних тривог, занурюючи у дивний інший світ, з якого повертаєшься оновленим, рішучим і сильним.

– Видавництво “Книгарня Старого Лева” проводить акцію, під час якої можна безкоштовно завантажити майже 30 електронних книг для малечі різного віку. Серед видань — твори Ірини Лазуткіної, Галини Вдовиченко, Надійки Гербіш, Оксани Лущевської, Володимира Рутківського, Ольги Купріян, Дзвінки Матіяш та інших майстрів слова, а також книги Доржа Бату для дорослих читачів.

– На сайті одного з найбільших видавництв України “Фоліо”  можна придбати будь-яку електронну книжку за 1 гривню. Видавництво пропонує видання української та перекладної, класичної та сучасної художньої літератури різних країн світу.

– Інтернет-магазин Yakaboo відкрив безкоштовний доступ до читання та слухання книжок у мобільному додатку. Тут можна знайти книжки для дітей, підлітків і дорослих: із психології, саморозвитку, фентезі, любовні романи, біографії та мемуари, казки, пізнавальну літературу, підручники та багато іншого. Серед авторів — Стівен Кінг, Анджей Сапковський, Бодо Шефер, Віктор Франкл, Сергій Жадан, Джен Остін, Аґата Крісті, Тімоті Снайдер та інші.

«Тримайтеся, друзі. І вірте в Україну. Читайте та заспокоюйтесь, відволічіть дітей від страхіть…» – пишуть власники книжкового магазину.

– Прослуховування казок дасть змогу зайняти дітей і відволікти від сигналів тривоги під час війни. Саме тому, мовник «Суспільне»  запустив Telegram-канал з аудіоказками. Їх озвучили співачки Христина Соловій, Alyona Alyona, Саша Кольцова, телеведучі Майкл Щур і Дмитро Щебетюк, актор Євген Малуха, співак Андрій Хливнюк, письменник Сергій Жадан та інші знані українці. Аудіокнижки доступні на сайті проєкту «Суспільне: казки».

«Ці чудові казки до війни були з любов’ю записані для проєкту UA: Казки. Зараз ми завантажуємо дитячий контент відповідно до потреб військової реальності. Вмикайте дітям в укриттях, у довгій дорозі чи коли змушені залишатися у домівках під час комендантської години. Відволікайте малят від тривог, викликаних обстрілами і сиренами, запропонувавши навушники… Добро завжди перемагає зло», – зазначає головна редакторка дитячого напрямку Суспільного Вікторія Мурована.

– Проєкт «365 казок на ніч» від Українського інституту книги, медіасервісу MEGOGO та агенції Big Bangers. Головна мета – читати дітям аж до захвату!

Це професійно озвучені народні, класичні та сучасні казки для малят, які можна вмикати на Youtube.

Перший цикл казок присвячений природі. Історії, які змальовують різноманіття флори і фауни, вчать цінувати й оберігати планету. Серед озвучених казок — твори Ольги Купріян, Марії Солтис-Смирнової, Олени Шкаврон, Віталії Савченко, Ольги Полевіної, Наталії Шейн, Еліни Заржицької та Євгенії Пірог.

Другий блок казок — це пізнавальні історії, які переконують бути розумним і заохочують розвивати корисні навички, зокрема ключову навичку сучасного світу — безупинне навчання. Ці історії — про технічний або культурний прогрес, які переконують, що знання — це сила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *