Відбувся семінар-практикум «Реалізація ідей НУШ. 5 клас: крокуємо разом»

 

22 лютого 2022 року на платформі ZOOM проведено друге заняття семінару-практикуму «Реалізація ідей НУШ. 5 клас: крокуємо разом», до участі в якому долучилися понад 50 керівників ЗЗСО та їх заступників з навчально-виховної роботи.

Директор ЦПРПП Миколаївської міської ради Ольга Тарасова проінформувала учасників семінару про систему заходів з підготовки до впровадження з 1 вересня 2022 року нового Державного стандарту в базовій школі. Запропонувала ретельно ознайомитися з матеріалами, розміщеними на сайті ЦПРПП (Сторінка НУШ, Готуємось до впровадження нового ДС у базовій школі https://cprpp.mkrada.gov.ua/?page_id=10711). Акцентувала увагу на окремих аспектах управлінської діяльності в підготовчий період.

Петро Богун, директор пілотного закладу, поділився досвідом щодо створення команди однодумців, чіткого розподілу ролей та визначення напрямів роботи (директор і його заступник з навчально-виховної роботи, практичний психолог, соціальний педагог, вчителі-предметники); системи роботи з педагогами базової школи щодо переходу від традиційної школи до НУШ; підходах до напрацювань з питання формувального оцінювання та заповнення Свідоцтва досягнень учнів 5-х класів тощо.
Світлана Ліпатникова, заступник директора з НВР, кординатор роботи, зупинилась на особливостях організації освітнього процесу в 5-х класах НУШ.

Змістовними були виступи практичного психолога та соціального педагога. Учителі-предметники (українська мова та література, англійська та німецька мови, ОТМ, історія, біологія, інтегровані курси) продемонстрували фрагменти занять (уроків) з прикладами компетентнісно-орієнтованих завдань, здійснення діяльнісного підходу.
Ольга Тарасова висловила слова щирої вдячності керівнику пілотного закладу Петру Богуну та його команді за копітку працю та презентацію напрацювань колегам міста. Її підтримала Людмила Масюта, директор гімназії №41.

Учасники заходу відзначили:
– «…захід був своєчасним і корисним. Зрозуміло, що у закладі освіти повинна працювати команда однодумців, які зможуть вірно підібрати підручники, конструювати навчальний план, або зробити міжгалузеві модулі, розподілити додаткові години тощо (Анжела Піляєва, директор гімназії №25);
– «…під час зустрічі були розглянуті важливі питання щодо впровадження НУШ в майбутніх 5 класах; надані дієві поради, а саме: з чого починати сьогодні роботу над впровадженням НУШ з 01.09.2022; на які питання вже сьогодні треба звернути увагу; на ті ризики, які можуть виникнути під час впровадження НУШ в базовій школі (Оксана Гайнуліна, директор гімназії №27).

Висловлено слова подяки директору Миколаївського ЦПРПП Ользі Тарасовій за плідну роботу з питання реалізація ідей НУШ в освітній процес.

На завершення зустрічі Ольга Володимирівна повідомила про подальші заходи щодо підготовки до впровадження нового ДС у 5-х класах з 1 вересня 2022/2023н.р.; запропонувала скористатися порадами консультантів під час вибору підручників.
Щирість, відкритість, віра в майбутнє кожного доповідача відповідали темі заходу: «Крокуємо разом».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *