Тренінг «Базові навички медіатора ШСРК» , тренер Арюпіна С.В. Заняття “Використання ігор у корекції стосунків батьки – діти” , ведуча Галкович І.В.

01.02.2019 року для психологів та соціальних педагогів міста було проведено два великих заходи. Методист Арюпіна Світлана Володимирівна провела 4 годинний тренінг , це було третє заняття тренінг – курсу «Базові навички медіатора ШСРК» . Під час заняття психологи дуже наполегливо працювали над оволодінням навичками перефразування і уточнення, удосконаленням вміння уважно слухати і правильно розуміти співрозмовника, над відпрацюванням навичок формулювання власних інтересів у такий спосіб, щоб бути почутим іншою особою; над відпрацюванням вміння ставити відкриті запитання. Був зроблений детальний огляд усіх стадій медіації та дій медіатора на кожній з них. Складною, але цікавою й корисною була робота над вступним словом медіатора. Учасники, після завершення роботи, за бажанням зачитували свій варіант для усієї групи та спільно складали список «Знахідок для вступного слова» – вдалих формулювань, якими можуть скористатися усі учасники групи. На прикладі вправи «Тайська арифметика» були складені групою «Правила надання зворотного зв’язку» та « Правила отримання зворотного зв’язку». Всі учасники групи працювали завзято, зацікавлено, ставили багато запитань й кожен отримав гарний результат.

В цей же день після обіду з практичними психологами та соціальними педагогами міста працювала майстер своєї справи – психолог МСШ «Академія дитячої творчості» Галкович Ірина Вікторівна. Вона щедро поділилася з колегами своїми напрацюванням в питанні використання ігор у корекції стосунків батьки – діти. Ірина Вікторівна привезла із собою багато цікавих ігор, розповіла про їх застосування та результативність використання у роботі психолога, надала можливість колегам опинитись на місці учнів й самим прийняти участь в грі. Заняття було дуже змістовне, цікаве, корисне. Учасники з захопленням слухали виступ Ірини Вікторівни й були дуже вдячні за такий важливий матеріал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *