Конференції «Нова українська школа = нова шкільна бібліотека»

26 січня 2022 року, в рамках Школи бібліоменеджера, для бібліотекарів закладів освіти міста в режимі онлайн відбулася конференції «Нова українська школа = нова шкільна бібліотека».

Концепція Нової Української Школи визначає пріоритетними десять ключових компетентностей освіти впродовж життя людини, серед яких неабияку роль відіграє здоровий спосіб життя.

На засіданні Школи розглядалися питання формування здорового способу життя в учнів та можливості його реалізації в умовах загальноосвітнього закладу освіти.

Консультант ЦПРПП Пономаренко Світлана Євгенівна ознайомила учасників із основними напрямами роботи зі створення здорових та безпечних умов праці та навчання. Також надала рекомендації, як використовувати український фольклор і казкотерапію, які містять найбільшу кількість   здоров’язбережувальних технологій, у своїй роботі.

Під час обговорення всі дійшли висновку, що головним принципом яким потрібно керуватися у своїй роботі є  давньогрецький вислів: «Даючи знання, не відбирай здоров’я».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *